maandag 23 januari 2012

Interview in De Ondernemer



De invloed van internet op waardecreatie en waardebepaling van bedrijven wordt steeds belangrijker. Flynth/MKB Adviseurs heeft een waarderingsmodel ontwikkeld om webshops en andere online bedrijven te kunnen analyseren en waarderen.

Dit is een van de punten in het interview dat in De Stentor, De Ondernemer in de rubriek "De 11 vragen" staat.

Lees hier de 11 antwoorden.
 
1. Wat wilde je vroeger worden?
Niet van jongs af aan overname specialist. Waarschijnlijk filmster zoals Steven Seagal, autocoureur, of zanger, zoals Bono van U2.

2. Hoe is je carrière verlopen?
Tijdens mijn studie bedrijfseconomie aan de RuG werkte ik als controller bij een farmaceut. Vanaf mei 2006 ben ik als MKB adviseur Overname & Opvolging, Bedrijfsvoering & Financiering werkzaam bij Flynth.

3. Wat houdt je functie precies in?
Ik geef volledige ondersteuning gedurende het overnameproces bij aan- en verkoop van bedrijven. Na een specialistische vervolgstudie op dit vlak ben ik hiervoor nu ook geregistreerd adviseur bedrijfsopvolging en gecertificeerd lid van de brancheorganisatie.

4. Wat trekt jou zo aan, in je huidige baan?
Het contact met ondernemers over hun dromen en visies en mijn bijdrage aan de realisatie en het succes daarvan.  

5. Wat maakt jou tot een expert op dit gebied?
Tijdens het overnameproces bij aan- en verkoop van bedrijven gebruik ik onder andere mijn deskundigheid op het gebied van bedrijfskundige analyses, waarderingen en het zoeken van kopers.

6. Waar ben je trots op?
De invloed van internet op waardecreatie en waardebepaling van bedrijven wordt steeds belangrijker. Wij hebben een waarderingsmodel ontwikkeld om webshops en andere online bedrijven te kunnen analyseren en waarderen.

7. Heeft de economische crisis invloed op overnames?
De waarde van een onderneming is veelal afhankelijk van wat men er in de toekomst aan geld mee verwacht te kunnen genereren. De crisis heeft enigszins een waarde drukkend effect door de onzekere toekomstverwachtingen, maar de overnamemarkt zit zeker niet op slot.

8. Wiens functie zou je voor een dag wel willen overnemen?
Moeilijke vraag, meestal heb je meer dan 1 dag aan tijd nodig om echt resultaat te boeken. Ik ben eigenlijk erg tevreden met mijn huidige functie.

9. Waarvoor mag je 's nachts wakker gemaakt worden?
Voor mensen die op mij moeten kunnen rekenen.

10. In wat voor auto rij je?
Het nieuwste type Citroën C5 ligne business.

11. Waar geloof je heilig in?
Dat mede door de online-ontwikkelingen ruim een derde van de huidige detailhandel er over 10 jaar niet meer is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten