dinsdag 12 maart 2013

Bedrijf verkopen zwolle

Wij merken dat de verkoop van een bedrijf meestal een stap is naar een nieuw avontuur. Dit kan zijn omdat u als ondernemer wilt gaan genieten van uw pensioen door bijvoorbeeld verre reizen te gaan maken, of dat u juist als ondernemer in een andere branche actief wilt worden. Het inslaan van een nieuw pad is meestal spannend en betekent meestal een intensief traject. Meestal verkoopt u als ondernemer in uw leven ook maar 1 keer een bedrijf, dus het moet wel goed. Op internet is veel te vinden over welke stappen u gedurende het verkooptraject moet doorlopen.

Hieronder geven wij in het kort weer hoe zo'n overnameproces eruit ziet.

OVERNAMEPROCES

Stap 1: Inventarisatie 
Het begint meestal met een goede voorbereiding, bestaande uit onder meer het expliciet maken van de toekomstvisie van de ondernemer (na overdracht), het optimaliseren van de fiscale en juridische aspecten van de overname en het uitvoeren van een waardebepaling van de onderneming.
Stap 2: Zoeken en onderhandelen 
U zoekt vanzelfsprekend naar de beste koper voor uw bedrijf. Het opstellen van uw (anonieme) profiel is in deze stap essentieel, omdat hiermee gezocht kan worden naar de juiste koper voor uw onderneming. Hiervoor wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van bedrijven beurzen en netwerken van adviseurs. Als een potentiĆ«le kandidaat in beeld is, zal in een vervolgstap met hem worden onderhandeld. 
Stap 3: Contract 
Verkoopafspraken worden juridisch  vastgelegd. De koper van uw bedrijf krijgt nog de mogelijkheid om een due diligence onderzoek uit te voeren.


Overweegt u uw bedrijf te verkopen?  

Wij zijn als overname adviseurs landelijk actief. Wilt u uw bedrijf verkopen in zwolle of omgeving, kunt u vrijblijvend een afspraak met mij maken. Voor een bij de branche organisatie aangesloten adviseur in zwolle of de rest van Nederland kunt u zoeken via de site van de brancheorganisatie:

http://www.bobb.nl/index.php?option=com_wrapper&Itemid=66&var2=263

Geen opmerkingen:

Een reactie posten