donderdag 2 mei 2013

Overeenkomsten troonsopvolging en bedrijfsoverdracht

Ter ere van de troonswisseling!
 
Er zijn veel overeenkomsten tussen troonsopvolging en bedrijfsoverdracht. De vernieuwde pocket van Flynth Adviseurs en Accountants te Zwolle, met meer dan vijftig tips voor een succesvolle bedrijfsoverdracht, is daarom dit jaar met een koninklijke knipoog verschenen.

 
 
De cover van de pocket over
bedrijfsoverdracten met een koninklijke
knipoog.

Er komt veel kijken bij het verkopen van een onderneming of het overdragen van een bedrijf aan een opvolger binnen de familie. Net als de troonsopvolging is een overdracht niet binnen één dag geregeld.
 
Een jarenlange voorbereiding
Voor een goede overdracht is een jarenlange voorbereiding nodig. Zaken waar zowel de scheidende als de aankomende ondernemer volle aandacht aan moeten besteden zijn de fiscale planning, planning van de investeringen, het maken van goede (in-)werkafspraken tussen de scheidende en toekomstige ondernemer, inclusief het geleidelijk overdragen van verantwoordelijkheden.
 
Toegankelijk en vanuit de praktijk
Niet in het minst is de verkoop van een bedrijf - waarin de ondernemer zijn ziel en zaligheid heeft gelegd - een emotioneel proces. Het is vaak moeilijk om tijdens de overdracht emotioneel voldoende afstand te houden en met een zakelijke blik naar het proces te blijven kijken. De in overname en opvolging gespecialiseerde adviseurs en deskundigen van de andere adviesdisciplines die bij bedrijfsoverdrachten betrokken zijn, hebben de vele aspecten vanuit hun praktijkervaringen belicht en dat resulteert in een toegankelijk geschreven pocket.
 
Nuttig, praktisch en eenmalig
De pocket is verluchtigd met cartoons die een knipoog geven richting onze scheidende vorstin en aantredende vorst. Daarmee is het boekwerkje voor ondernemers die binnen een decennium het bedrijf willen overdragen niet alleen een nuttige en praktische leidraad, maar voor menigeen ook een collectors items.
 
Nog meer weten?!
Ondernemers kunnen hun gratis exemplaar aanvragen op de website www.flynth.nl of bij de vestiging aan de Meeuwenlaan te Zwolle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten