vrijdag 22 juli 2011

Test in hoeverre uw bedrijf verkooprijp is

U kunt nu al invloed uitoefenen op de goede afloop van de verkoop van uw bedrijf. MKB Adviseurs heeft een vragenlijst ontwikkeld, die inzicht geeft in de factoren waar een ko­per/opvolger of zijn of haar adviseur op let als het gaat om de waarde of koopwaardigheid van een bedrijf in het MKB.

Het invullen van de vragenlijst levert een score op. Met de score heeft u een indicatie in hoeverre uw bedrijf op dit mo­ment verkooprijp is en waar mogelijk nog waarde valt toe te voegen. Deze test is natuurlijk niet uitputtend. Er zijn veel meer criteria denk­baar die straks van invloed zijn op uw onderhandelingspositie.

De test bestaat uit 80 vragen en is verdeeld in vier aandachtsgebie­den. Ieder aandachtsgebied heeft een korte inleiding. De test is opge­zet om samen met uw cliëntadviseur in te vullen. Hij of zij is vertrouwd met de uitgangspunten en met uw bedrijf.

De vragen die niet bij uw bedrijf van toepassing zijn vallen buiten de scoreberekening. Bijvoorbeeld alle vragen over personeel, in het geval u geen personeel in dienst heeft. Laat u dus niet afschrikken en vul de vragenlijst zo volledig mogelijk in. Wanneer u dat wenst kunt u de vragenlijst ook gewoon als een checklist gebruiken.

Test in hoeverre uw bedrijf verkooprijp is, download de scan via http://tinyurl.com/3o3oyx2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten