woensdag 30 november 2011

Verkoop BV of verkopen meedere BV's Zwolle

Als u uw bv wilt verkopen, dient u met meerdere zaken rekening te houden. Hieronder vindt u een tip over wat u in ieder geval al vroeg geregeld dient te hebben.

Wanneer u meerdere BV 's heeft, dient uw structuur te zijn afgestemd op de beoogde verkoop. Wanneer u uw onroerend goed bijvoorbeeld apart wilt verkopen en u nog niet weet of het onroerend goed eerder of later dan de werkmaatschappij worden verkocht kan het handiger zijn om deze onroerend goed BV onder uw holding, maar naast uw werkmaatschappij te plaatsen. Wanneer u de bedrijfsactiviteiten en het onroerend goed ineens wilt verkopen is het mogelijk handiger om uw holding, onroerend goed en werkmaatschappij onder elkaar te structureren. Vanwege fiscale termijnen dient u dit in veel gevallen al vroegtijdig te doen. Afhankelijk van uw huidige structuur vergt dit meestal een benodigde periode van 3-6 jaar.

Op deze blog vindt u meerdere artikelen over bedrijfsovername.

De branche organisatie voor bedrijfsoverdracht bemiddelaars (Bobb) heeft in kaart welke specialistische overname adviseurs bij u in de buurt actief zijn en die u hierbij kunnen adviseren. In Zwolle en omgeving zijn ook ervaren mensen actief met bedrijfsovernames. Wilt u in contact treden met een van de ervaren overname adviseurs in Zwolle en omgeving, klik voor een totaaloverzicht op onderstaande link.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten