woensdag 30 november 2011

Waardebepaling Zwolle

Een waardebepaling van uw onderneming wordt voor een groot deel gebaseerd op het toekomstig rendement van uw onderneming. Hieronder volgen 6 focuspunten waarmee u inzicht krijgt in hetgeen uw rendement kan beïnvloeden. Door aandacht te geven aan deze punten werkt u tevens aan beïnvloeding van de waarde van uw onderneming.
 
1. Ambitie. Stel heldere doelen, maak deze concreet en meetbaar.
2. Markt. Welke producten biedt u aan welke markten? Wat zijn kansen en bedreigingen? Zijn nieuwe concepten mogelijk? Kunt u uw bestaande markten beter bereiken via andere kanalen? Kies voor een duidelijke product-markt-combinatie.
3. Klanten. Welke klanten leveren welk aandeel in uw winst? Besteed u veel aandacht aan klantbehoud? Waar zitten uw klanten in de toekomst?
4. Sturen op cijfers. Benchmark uw cijfers. Gebruik cijfers als informatie om rendement te verhogen.
5. Personeel. Hoe is de opbouw van uw personeelsbestand? Welke mogelijkheden voor ontwikkeling zijn er? Weet iedereen in uw bedrijf wat er verwacht wordt? Hoe voorkomt u dat goed opgeleide medewerkers vertrekken om een paar euro meer salaris? En hoe gaat u om met een vergrijzend personeelsbestand?
6. Bedrijfsvoering. slimmer en effiënter werken
 
Adviseurs op het gebied van waardebepaling bij u in de buurt vindt u via de website van de branche organisatie voor bedrijfsoverdracht bemiddelaars (Bobb). In Zwolle en omgeving zij wij als MKB Adviseurs, maar ook andere mensen actief met waardebepaling. Wilt u in contact treden met een Bobb adviseur in Zwolle en omgeving of in de rest van Nederland, klik dan op onderstaande link van de Bobb website:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten