donderdag 26 juni 2014

Tips om online uw doelgroep te bereiken!

Als Flynth denken we met u mee over uw online strategie en online marktbenadering. Hoe doen we dat?

Het werkt als u uw markten / doelgroepen in een matrix op de horizontale as zet en vervolgens de producten/diensten op de verticale as. Hierdoor ontstaan Product-markt-combinaties (=PMC). Als u bijvoorbeeld een sauna bedrijf bent in een bepaalde regio, kan één van uw product-markt-combinaties zijn: maandelijks een ladies night organiseren (=product/dienst) voor vrouwen in straal van 100 kilometer rondom mijn locatie in Utrecht (=markt). Vervolgens kunt u per PMC nadenken over welke online marketing benadering past hierbij.

Enkele tips voor uw online marketing strategie:

1. op welke zoekwoorden zoekt de doelgroep van de betreffende PMC. Probeer deze in uw website en url's te verwerken, zodat u op deze woorden goed vindbaar bent.

2. kijk via google search tools hoeveel daadwerkelijk op deze woorden wordt gezocht

3. meld uw bedrijf aan bij google places, zodat u ook zichtbaar bent op google maps

4. als een doelgroep zo specifiek is en deze naar verwachting veel oriënteert of koopt via internet, is het het overwegen waard hiervoor een speciale (2e) website te ontwikkelen

5. als een doelgroep graag eerst referenties ziet voordat hij met u in zee gaat: meld referenties op uw website en deel deze via social media

6. maak gebruik van google reviews


Morgen, 27 juni 2014, vindt de zomereducatie van Flynth weer plaats. Hier ga ik voor 25 personen nader in op meer online marketing strategie tips. Mocht u als ondernemer geïnteresseerd zijn in specifieke tips voor uw situatie, neem dan contact met ons op!




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten